Farvestrålende broderier som aktivistisk udtryksform

Victoria Villasana

Victoria Villasanas kunstværker er farvestrålende, politiske og smukke. Hun bruger garnet som en måde at fremstille det flygtige og uperfekte, og de mange farver står i stærk kontrast til de sort/hvide portrætter som oftets er af feministiske  ikoniske figurer som Frida Kahlo, Nina Simone og Angela Davis. UDBRUD! har fået lov til at dele en række af hendes værker.

Af Isa Marie Romby og Carla Rafaella Gianetti
januar 2018

Victoria Villasana er født i Mexico i 1982 og har studeret design på ITESO University. Derefter flyttede hun til London, hvor hendes tværkulturelle og rebelske kunst passede perfekt ind i det londonske street art-miljø. Victoria Villasana bruger det farvestrålende garn på en helt nyskabnede måde, ved at blande det popkulturelle og aktivistiske og hente inspiration i hverdagens feministiske kampe. For Victoria Villasana er kunsten en bevægelse, som kommer flydende til hende.

“For mig er kunst ikke et 8-17 job. Jeg fokuserer intenst på det med jævne mellemrum i løbet af dagen – men jeg er samtidig mor, så kunsten er overalt og ind imellem den tid jeg bruger sammen med min søn”, skriver hun på Instagram

Frida Kahlo
Frida Kahlo
Angela Davis
Angela Davis
Erykah Badu
Erykah Badu
Simone de Beauvoir
Simone de Beauvoir
Nina Simone
NIna Simone
Chimamanda Ngozi Adichie
David Bowie
Grace jones
Street art i London Foto af: @rosie_matheson
“Insane Leaders” Street art i Mexico
Victoria Villasana og søn

Du kan se meget mere af Victoria Villasana aktivistiske kunst og billeder fra udstillinger på hendes Instagram og hjemmeside.

Læs også:

Feministiske julegaver – kunst, kusser og kvindekort

STØT UDBRUD! Giv et bidrag på Mæcen.