Pro-life eller anti-choice hyklere?

Kristne abortmodstandsgrupper (såkaldte ‘pro-life’-grupper) blomstrer i stor stil rundt om i hele verden og i særlig grad i USA. En gruppe evangelistisk kristne abortmodstandere fra Florida har nu taget skridtet videre. Ifølge dem skal det ikke bare være forbudt at få foretaget en abort. Der skal ikke bare være fængselsstraf for at få en. Der skal være dødsstraf.

Af Christine Vassaux Noe/Foto: Christine Vasssaux Noe
Oktober 2016

Den evangelistisk-kristne pro-life gruppe vil have indført dødsstraf både for at få foretaget en abort og for at udføre en abort. Dødsstraffen skal gælde selv hvis man bare har taget en fortrydelsespille. Man skal dømmes for det, der i Danmark svarer til at have begået overlagt drab.

I Florida er der hvert år 72.000 kvinder, der får foretaget en abort. Ifølge den kristne gruppe betyder det, at der hvert år bliver slået 72.000 børn ihjel. Og de mener ikke, at ens ret til at slå ihjel er beskyttet af USA’s forfatning.

Fortrydelsespiller skal kunne straffes med døden

Der er noget paradoksalt ved, at pro-life gruppen er imod at slå ihjel, men samtidig kræver dødsstraf. Men hvad der er endnu mere paradoksalt er at slå folk ihjel, hvis de får en abort. Altså at få fjernet noget, som ikke kan leve uden for livmoderen, og som ingen fast hjerneaktivitet har før omkring den 25. uge af graviditeten. Normalt anser man mennesker som er hjernedøde for at være døde, på trods af at resten af kroppen stadig er i live, og de resterende organer er velfungerende. Hvis man gør det, så må man nødvendigvis også først mene, at det er et mord, efter at den egentlige hjerneaktivitet starter.

Man kan påstå, at denne nye kristne anti-abortgruppe snarere er pro-fetus, pro-forced birth, anti-women og anti-choice-hyklere, frem for at være pro-life.

De ekstremistiske hvide, kristne mænd

Flere gange de senere år er der sket voldsomme angreb på abortklinikker i USA, særligt på Planned Parenthood-klinikkerne.

Angrebene på abortklinikkerne har alle sammen det tilfælles, at de alle uden undtagelse er begået af hvide, kristne mænd. Og alle pro-life anti-abort grupper i USA består af ekstremister. Kristne, hvide ekstremister.

Det sidste angreb, og et af de allerværste angreb, fandt sted på en abortklinik i november 2015 i Colorado Springs, Colorado. Robert Lewis Dear, Jr., som var blevet inspireret af de tidligere angreb på abortklinikker og et løfte fra gud om, at han ville blive mødt i himlen af aborterede fostre, der ville takke ham. Han skød, dræbte tre og sårede ni. Ingen af dem arbejdede på klinikken.

Vesten kritiserer konstant muslimske lande for at være kvindeundertrykkende, men det samme ramaskrig hvad angår kristne lande, der mener, at kvinder skal og fortjener at dø snarere end at have retten til at bestemme over egen krop, er påfaldende fraværende.

Abortmodstanden blomstrer

Der er samtidig en stigende abortmodstand rundt omkring i resten af verden, hvor lovgivningen på abortområdet bliver endnu strammere end tidligere. Perioden for, hvornår man må få en abort, bliver sænket, og der kommer hårdere straffe i de lande, hvor det i forvejen er ulovligt at få en abort. Dog ser man også i stor stil flere og flere protester imod disse stramninger og lovgivninger.

I Polen er regeringsplanerne om at ville gøre en i forvejen stram abortlovgivning endnu strammere blevet rullet tilbage. Flere millioner kvinder og allierede gik på gaden i protest. I mange lande, inklusiv Danmark, viste solidaritet med de polske demonstranter og holdt demonstrationer. UDBRUD! var med til demonstrationen foran den polske ambassade i København, som man kan læse om her.

I Irland gik tusindvis af mennesker på gaden i september for at demonstrere imod det næsten totale forbud mod abort, som der lige nu er i landet. Det er ulovligt og strafbart, medmindre kvinden er i livsfare.

Også i Danmark ser man, særligt under folketingsvalg, ulovlige plakater hænge fra den kristne anti-abort gruppe “Retten til liv”, der prøver at udskamme kvinder til ikke at få en abort og som desværre lige nu er en af de eneste rådgivninger, der findes for dem, som overvejer en abort. Politikerne har nemlig valgt at trække støtten til Mødrehjælpens uvildige abortrådgivning, hvilket har fået de fatale konsekvenser at den var nødt til at lukke ned.

Det burde være en menneskeret at have mulighed for at få en sikker, professionel og tryg abort.

Min krop, mit valg!

Her er en kort liste over nogle af de værste angreb på abortklinikker i USA:

Birmingham, Alabama 1998 
Eric Rudolph bombede to abortklinikker i hhv. Alabama og Atlanta. Han var kendt som værende imod både abort og homoseksualitet.
Wichita, Kansas 2009 
Scott Roeder skød og dræbte en læge i hans kirke. Han mente, at han gjorde det for at beskytte børnene.
St. Paul, Minnesota 2009 
Matthew L. Derosia kørte sin bil ind af indgangen til en abortklinik. Han sagde, at Jesus fik ham til det og sammenlignede abortklinikker med Auschwitz ved at sige: “Close down the Auschwitz death camp”.
Bloomington, Indiana 2013 
Benjamin David Currell vandaliserede en abortklinik med rød maling. Han angreb klinikken, fordi de foretog aborter.
Pullman, Washington september 2015
Der blev sat ild til en abortklinik. Her kom der heldigvis ingen til skade.

Original billedet, fra den danske, kristne anti-abort gruppe ‘Retten til Liv’